30 Aralık 2016 Cuma

Özel Ders Hakkında..

Özel Ders Nedir?

Özel ders; öğrencilerin derslerde veya her hangi bir konuda okul ortamında gerekli başarıyı veya performansı gösterememesi durumunda yapılan kişiye özel takviyedir.Sınıf derslerinde konu anlatıldıktan sonra anlamadığı konularda soru sormaktan çekinen veya "sadece ben mi anlamadım" düşüncesine kapılıp öğretmenine soru sorma cesareti gösteremeyen öğrenciler için vazgeçilmez bir gerekliliktir.Bu aynı zamanda öğrencinin yapısıyla da alakalı bir durumdur. Çekingen bir öğrenci konuyu anlamasa da sınıf ortamında soru soramadığı için birçok eksiği kalır.

Özel Ders Neden Gereklidir?

Özel dersleri; sadece zayıf öğrenciler almazlar, orta derecede veya çok iyi derecede olan öğrenciler de özel ders takviyesi yapmalıdır. Çünkü 1 seanslık (2 ders) özel ders; 4-5 saatlik sınıf dersine eşdeğerdir. Öğretmen, öğrenci ile baş başa olduğunda onunla empati kurup, nasıl bir çalışma programı uygulanacağını net bir şekilde görür. Ayrıca gerekli olmayan ve öğrencinin iyi bildiği konuları daha hızlı geçerek, sorun tespit ettiği konulara yoğunlaşabilir. Özel derslerin öğrencilere sağladığı pek çok faydalar vardır ki bunlar göz ardı edilemez.

Özel Dersin Faydaları

Özel dersler; öğrencilerin düzenli çalışmalarını ve sorumluluk duygusunun gelişmesini sağlar. Özgüveni gelişir, rahatlıkla öğretmenine soru sorabilmesine yardımcı olur. Bire bir özel derslerde öğrencilere anlatılan konularda doğrudan öğrenme amaçlı olacaktır ve böylece ilginin alakanın artmasıyla birlikte, başarı kaçınılmaz olacaktır.

Özel Derste Çalışma Sistemi

Öğrencilere en uygun öğretmeni seçtikten sonra sıra en uygun zaman dilimini seçmekte . Hafta sonu veya hafta içi olmak üzere günün istediğiniz saatinde özel ders alabilirsiniz. Branşlarında uzmanlaşmış öğretmenlerimizle, her seviyedeki öğrencilere kaliteli bir eğitim vermekteyiz. Kaliteli hizmet; daha ilgili, daha sistemli çalışma, eğitim danışmanlığı ve rehberlik hizmetlerini de kapsamaktadır. İlkokul, ortaokul TEOG Sınavına hazırlık, lise ara sınıflar ve üniversite sınavı hazırlık öğrencileri dışında mezun ve her yaş grubundan öğrencilere de özel ders hizmeti vermekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder